DereTepe.org - Büyük Menderes Sayfası

Deretepe.org’un BÜYÜK MENDERES Sayfası Erişime Açıldı!

MAD & BAYETAV işbirliği ile yürüttüğümüz Havza Çalışmaları’nın bir diğer çıktısı olan, DereTepe.org’un Büyük Menderes sayfası erişime açıldı! Büyük Menderes Havzası’nda gerçekleşen çevre tahribatına ve buna karşı yürütülen mücadeleye dair uzman görüşlerine yer veren web sayfamız aynı zamanda bölgeyi anlatan fotoğrafları, grafikleri ve interaktif haritalama çalışmalarını içeriyor.

Geçtiğimiz senelerde Melet ve Çoruh Nehirleri’nin havzaların ele aldığımız Havza Çalışmaları’nda yeni durağımız Büyük Menderes Nehri ve Havzası oldu. Bu doğrultuda, BAYETAV ile birlikte, bölgedeki çevre tahribatını ve etkilenen insan hayatlarını saha çalışmalarımızda yakından takip ettik. Saha çalışmalarımızın sonucu olarak ise, 4 Kasım’da, ‘Kendisinden doğup kendisine dönen’ isimli sergimizi, yine aynı gün içerisinde düzenlenen Dere Tepe Büyük Menderes panelimizi ve Büyük Menderes Gazetesi’nin basımını gerçekleştirdik.

Çalışmalarımızın bir diğer çıktısı ise DereTepe.org sitesinde yer alan Büyük Menderes Sayfası oldu. Sayfamız, Melet ve Çoruh sayfalarında da olduğu gibi, MAD ve BAYETAV ekipleri olarak saha çalışmalarımız boyunca tanıştığımız ve danıştığımız bölge sakinlerinin ve uzmanların görüşlerini & çalışmalarını derlemeyi amaçlıyor. Sayfada yer alan içerikler arasında söyleşiler, bilimsel makaleler, fotoğraflar, videolar ve raporlar yer alıyor.

Sayfada, yazılı içeriklerin yanı sıra bir de interaktif harita bulunuyor. Sayfanın ziyaretçileri, haritada, katmanları ve noktaları seçerek Büyük Menderes Havzası’ndaki doğal ve yapılı çevre tahribatının izini sürebiliyorlar. Büyük Menderes Havzası odağında bilgiyi erişilebilir kılma amacıyla oluşturduğumuz web sayfamız aynı zamanda hem akademik çalışmalar için kaynak hem de toplumsal ölçekte mücadele ve dayanışma için bir zemin oluşturmayı hedefliyor.

DereTepe.org’un Büyük Menderes sayfasını yakından incelemek için aşağıdaki bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

Ayrıca, Havza Çalışmaları, Büyük Menderes Havzası odağında yeni etkinliklerle devam edecek. Bu kapsamda, hem ‘Kendisinden doğup kendisine dönen’ sergisi süresince herkesin katılımına açık etkinlikler hem de sergi bitiminden sonra Havza’nın kapsadığı bölge şehirlere ziyaretler düzenleyeceğiz.

Çalışmalarımızdan ve en güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi, aşağıda yer alan sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.