MADaraştırma2021: Sosyal Bilimler Afeti Nasıl Çalışır?

, , ,

Mekânda adalet kavramını bir araştırma gündemi ve/veya politik-etik bir eksen olarak birlikte düşünmemize katkı sağlayacak araştırmalara verdiğimiz #MADaraştırma Desteği ile ortaya çıkan çalışmalar 18 Aralık’ta sunuluyor.

#MADaraştırma Destek Programı’nın 2021 döneminde tek bir temaya odaklandık. Bu yıl #MADaraştırma çerçevesinde, geniş bir şekilde tanımladığımız mekânsal adalet araştırma gündemiyle kesişmesi kaydıyla, ‘afet’ temasına odaklanan üretimlere destek sağlandı. Afetin içinde afetleri beklerken, farklı disiplinlerin bir araya geldiği çalışmalarla afetlerin yarattığı belirsizliği anlamayı ve muhtemel gelecek tahayyüllerini ortaya koymayı umut ediyoruz. 18 Aralık’ta #MADaraştırma Desteği ’nin 2021 yılı busiyerlerinin çalışmalarını dinliyor; makalelerine katkı sağlıyoruz.

İki oturumda yapılacak 4 sunum için her oturumda bir tartışmacı kolaylaştırıcı görevi üstlenecek.

1.OTURUM

16.00-16.20 “Beklenen Büyük İstanbul Depremi ve Riskli Binalar Üzerine Etnografik Bir Çalışma”
Ebru Kayaalp Jurich

16.20-16.40 “Dönüşüm Alanlarında Mülteciler ve Kent Hakkı”
Elif Feyza Uğur

16.40-17.00 Tartışma
Gözde Orhan

2. OTURUM

17.20-17.40 “Pera’nın Atığı, Kasımpaşa’nın Salgını: On Dokuzuncu Yüzyılın İkinci Yarısında İstanbul’da Kolera Salgınları ve Çevre Adaleti”
K. Mehmet Kentel

17.40-18.00 “Sosyal Bir Olgu Olarak Taşkın: Edirne’de Meriç Nehri Örneği”
Ceminay Kara ve Oğuzhan İzmir

18.00-18.20 Tartışma
Eray Çaylı

Etkinlik mekânda bulunamayanlar için eşzamanlı olarak çevrimiçi de yayınlanacak. Zoom üzerinden etkinliğe kayıt olmak için tıklayınız.

Postane’deki etkinliğe kayıt olmak için aşağıdaki butona tıklayarak formu doldurunuz. Kayıt yaptırmayan ziyaretçiler mekâna alınmayacaktır.

Etkinlik günü, aşı kartınız veya 48 saat öncesinden alınmış negatif PCR sonucunuz talep edilecektir. Etkinlik boyunca Covid-19 önlemlerine dikkat edilecektir ve sosyal mesafe korunacaktır.

Not:Etkinlikte işaret dili tercümesi yapılacaktır.

MADaraştırma Desteği’nin 2021 yılı bursiyerleri ve araştırma konuları hakkında daha detaylı bilgi almak için klayın.


MADaraştırma Desteği’nin 2020 yılı bursiyerlerinin sunumlarını aşağıdan izleyebilirsiniz.