Yeni Rapor:

İKLİME UYUM VE ENERJİ YOKSULLUĞU İÇİN EV İÇİ ISI KONFORU

2023 Yaz Sıcakları Değerlendirmesi

Yeni Rapor _ İKLİME UYUM VE ENERJİ YOKSULLUĞU İÇİN EV İÇİ ISI KONFORU

“İKLİME UYUM VE ENERJİ YOKSULLUĞU İÇİN EV İÇİ ISI KONFORU” başlıklı yeni rapor çevrimiçi olarak yayınlandı! Raporda, İstanbul’un farklı mahallelerinde yaşayan yurttaşların sıcak dalgalarına karşı dayanıklılığını ve zorlanma hâllerini ele alan araştırmamızın sonuçlarını sunuyoruz.

Çalışma kapsamında, İstanbul’un farklı mahallelerinden hanehalklarının sıcak dalgalarından nasıl etkilendiğini katılımcı bir şekilde araştırdık. Araştırma süresince farklı yaş, cinsiyet ve gelir gruplarından insanların evlerindeki sensörler ile ısı ve nem koşulları hakkında veri topladık. Bu kişilerle yaptığımız mülakatlarda sıcak dalgalarını nasıl deneyimlediklerini dinledik.

Raporda yer alan bulgulardan bazılarını aşağıda paylaşıyoruz.

Araştırmaya tasarım ve uygulama aşamalarında dahil olan yurttaş araştırmacılarımıza çok teşekkür ederiz.

Raporu çevrimiçi olarak okumak için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Enerji yoksulluğu ve ev içi ısı konforu odaklı çalışmalarımızın tümünü incelemek için ise aşağıdaki bağlantıya tıklayarak proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Funded by EU - Logo

Bu yayını yapmamıza vesile olan proje IMPETUS tarafından desteklenmiştir. IMPETUS, AB’nin Horizon Europe araştırma ve inovasyon programı tarafından finanse edilmekte. Bununla birlikte, bu içerikte ifade edilen görüşler ve fikirler yalnızca yazarlara aittir ve AB’nin veya Avrupa Araştırma Yürütme Ajansı’nın (REA) görüşlerini yansıtmaz. Bunlardan ne AB ne de hibe veren makam sorumlu tutulamaz.