Aşırı Sıcağın Şakası Olmayan Etkileri - Podcast

“Aşırı Sıcağın Şakası Olmayan Etkileri” Podcastleri Spotify’da Yayında!

İklim krizi genellikle 20-30 yıl sonra hayatımızı kötü etkileyecek bir risk olarak algılanıyor. Peki durum gerçekten böyle mi? Halihazırda gündelik hayatta iklim krizi nasıl etkilere yol açıyor? Sıcak dalgalarını toplumun farklı kesimleri nasıl deneyimliyor? Bu soruları araştırdığımız “Ev İçi Isı Konforu” projemiz kapsamında yeni bir podcast serisiyle karşınızdayız: “Aşırı Sıcağın Şakası Olmayan Etkileri”.

1.

Sıcak Dalgasından Kaçmak | Tuğba Uçar
Yurttaşların sıcaktan etkilenme deneyimlerini görünürleştirmeyi amaçladığımız bu serinin ilk bölümünde proje katılımcılarımızdan Tuğba Uçar ile 14-15 Temmuz 2023 aşırı sıcak döneminde yaşadıkları üzerine sohbet ettik. İklim göçü, betonlaşma, mahalle kültüründeki eski sosyalleşme/serinleme pratiklerini ele aldık.

2.

Yazın Açık Havada Tarlada Çalışmak
Yurttaşların sıcaktan etkilenme deneyimlerini görünürleştirmeyi amaçladığımız bu serinin ikinci bölümünde İstanbul Çeper’inde Toprağa Dönüş video serimizi izleyenlerin hatırlayacağı Akasya Tarımdan Yusuf Kahveci ile sıcakların çalışma süreçlerini nasıl etkilediği üzerine sohbet ettik. Sıcak çarpması, topluluk destekli tarım, ve süreçte karşılaştıkları diğer zorlukları ele aldık.

Podcastleri yukarıda yer alan bağlantılara tıklayarak Spotify‘da dinleyebilirsiniz.

Çalışmalarımız hakkında daha ayrıntılı bilgi için web sitemizi inceleyebilir, en güncel gelişmelerden haberdar olmak için ise sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Funded by EU - Logo

Görünürlük Beyanı: IMPETUS projemizi destekliyor. IMPETUS, 101058677 numaralı hibe sözleşmesi kapsamında Avrupa Birliği’nin Horizon Europe araştırma ve inovasyon programı tarafından finanse edilmektedir. Bununla birlikte, ifade edilen görüşler ve fikirler yalnızca yazar(lar)a aittir ve Avrupa Birliği’nin veya Avrupa Araştırma Yürütme Ajansının (REA) görüşlerini yansıtması gerekmez. Bunlardan ne Avrupa Birliği ne de hibe veren makam sorumlu tutulamaz.