6 Şubat Depremi Öncesi ve Sonrası BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİNİN AFETE YÖNELİK BÜTÇELERİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİNİN AFETE YÖNELİK BÜTÇELERİ - KAHİP Raporu

İklim krizi ve rant odaklı politikaların kaçınılmaz sonucu olarak son 4 yılda gündemimizde daha çok yer kaplayan orman yangınları, seller ve 6 Şubat 2023 depremiyle tekrar gündeme gelen deprem riski ülkemizde afet konusundaki politikalara yönelik ihtiyacı çarpıcı bir şekilde gözler önüne serdi. Bu kapsamda bahsedilen politikaların eyleme geçirilmesi için ne ölçüde kaynak ayrıldığının takip edilmesi ise ayrı bir önem kazanıyor.

Bu doğrultuda, paydaşı olduğumuz Kamu Harcamaları İzleme Platformu, 6 Şubat depremleri sonrasında büyükşehir belediyelerinin bütçelerine yönelik yaptığı izleme çalışmalarında yer alan “çevre koruma” ve “iklim değişikliği” başlıklarına “afet”i de ekledi. 

Bilgi STÇM, Kadıköy Belediyesi İklim Elçileri, Yeşil Düşünce Derneği, Yeşil Gelecek Derneği, Gıdanın Durumu Derneği, Türkiye Avrupa Vakfı ve İklim Gönüllüleri Derneği gibi kurum ve inisiyatiflerle birlikte gerçekleştirdiğimiz bu çalışmamız kapsamında üretilen “6 Şubat Depremi Öncesi ve Sonrası BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİNİN AFETE YÖNELİK BÜTÇELERİ” başlıklı raporu aşağıdaki bağlantıya tıklayarak okuyabilirsiniz.