beyond.istanbul’daki 3 Yazının Uzun Versiyonları Çevrimiçi Erişime Açıldı!
beyond.istanbul’un 14. sayısı ‘mekânda adalet ve kent tarımı’nda kısaltılarak yayınlanmış 3 yazının uzun versiyonları çevrimiçi erişime açıldı! Yazıları beyond.istanbul’un web sitesinde okuyabilirsiniz.
Her sayısında farklı bir konuyu mekânsal adalet perspektifinden inceleyen beyond.istanbul’un son sayısı geçtiğimiz Temmuz ayında ‘kent tarımı’ teması ile yayımlandı. Suna Kafadar’ın konuk editörlüğünde hazırlanan yayın, kent tarımının imkânlarını ve sınırlarını sadece gıda bağlamında değil miras, yerel üretim pratikleri, dayanışma ağları, geleneksel işkolları, canlı yaşamının sürdürülebilirliği, gündelik toplumsal yaşam, emek mücadelesi, kentsel yoksulluk, kent politikaları ve afetlerle ilişkisi bağlamında da ele alan yazıları ve röportajları içeriyor. Basılı yayının içerisinde kısaltılarak yer verilen 3 yazı ise şimdi uzun versiyonlarıyla okurla yeniden buluşuyor.
Uzun versiyonları yayınlanan yazılar şöyle:
- Devingen Tat ve Hafıza ➔
Akademik Bilgiyi Kamusal Bilgiye Tercüme Etmek
C. Nadia Seremetakis
Çevirenler: Suzi Asa & Emine Ayhan
- Ana Moragues Faus ile Söyleşi ➔
Gıda Strateji Belgeleri Neye Yarar? Belediyeler Neden Bu İşe Girişiyor?
Röportaj: Pınar Gerçek
- Eray Çaylı ile Söyleşi ➔
Kent Tarımı ve Dayanışma Pratikleri Çerçevesinde Afet
Röportaj: Suna Kafadar
beyond.istanbul’un basılı kopyalarını Postane Dükkân’dan ve Pandora Kitabevi’nden (Nişantaşı mağazası ve web sitesi üzerinden) temin edebilirsiniz. Yayın hakkında ayrıntılı bilgi için ise bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.
Uzun versiyonları çevrimiçi yayınlanan 3 yazıyı beyond.istanbul’un web sitesinde okuyabilir, yeni sayılar ile ilgili tüm gelişmelerden haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.
beyond.istanbul:
Web, Instagram, Facebook, Twitter (X)
Mekanda Adalet Derneği: